De beelden van de buienradar laten zien waar in Belgie neerslag valt en hoe intensief die neerslag is. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de Meteox-buienradars een beeld gevormd.

De buienradar-beelden tonen de echo's van de neerslaggebieden. De intensiteit van de neerslag is in het verschil in kleur aangegeven. De buienradar brengt in kaart waar de neerslag valt en hoe zwaar de neerslag zich over het land zal verspreiden.

Achter elkaar getoond geven de neerslagbeelden een goed beeld van de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitsverandering, richting en snelheid.

Wolken waar geen buien uit vallen, geven geen echo terug. De neerslagradar geeft dus geen enkele informatie over het wolkendek. Daarvoor kunt u op de satellietbeelden kijken op de pagina "wolkenradar".


Wilt u tevens meer weten over? 

DE SPAARLOONREGELING  / BESTRIJDEN VAN JEUGDPUISTEN / VAKANTIEHUIZEN OP AMELAND / VAKANTIEHUIZEN OP TERSCHELLING /  DE BESTE SUPER LASTMINUTES / NEERSLAG IN NEDERLAND / NEERSLAG IN BELGIE / DE MOOISTE MEUBELS EN WOONACCESSOIRES / VAKANTIEHUIZEN OP TEXEL / WATERPOKKEN /  DE LEVENSLOOPREGELING  / CHICKENPOX